top of page

Honden(pootjes) winterproof!

Hoe verzorg je de voetzooltjes en de neusspiegel van je hond in de winter? Leer hoe je je hond kunt beschermen tegen de kou, het strooizout en de droogte met natuurlijke balsem, snowboots en vestjes.

Vrieskou, vochtigheid, ijs en sneeuw kunnen zorgen voor overgevoeligheid, barstjes en uiteindelijk pijnlijke kloven ter hoogte van de voetzooltjes. Ook is het oppassen voor strooizout en andere chemische producten (anti-vries), deze veroorzaken erge irritatie en pijn. Tijdens de wintermaanden kunnen de voetzooltjes dus wat extra zorg gebruiken. Eveneens gaat de neusspiegel sneller uitdrogen en daardoor verdikken, verharden en in erge gevallen barsten.


Speciaal voor deze gevoelige zones is er de Dermoscent Bio Balm. Een natuurlijke balsem specifiek ontwikkeld voor honden die intensief hydrateert, voedt en een beschermende film achterlaat. Ook honden met verdikte huid ter hoogte van de ellebogen (de zogenaamde callus of ligger) hebben baat van deze balsem.


Bij langharige dieren dient het haar tussen de tenen regelmatig bijgeknipt te worden. Zo voorkomt u dat er viezigheid blijft kleven of dat er zich ijsklonters vormen aan de voetzooltjes. Ijsklonters kunnen voorzichtig losgeweekt worden met lauw water. Vermijd deze los te trekken!


Indien u er als eigenaar niet van schrikt om lange wandelingen te maken in de sneeuw, dan zijn snowboots zeker aan te raden. De schoentjes zijn eenvoudig aan te doen door middel van kleefband en beschermen de pootjes van uw hond perfect! De meeste honden moeten wel even wennen aan de gevoel.

Kleine hondjes of dieren met een dun haarkleed worden tijdens een wandeling beter aangekleed met een waterdicht en tochtvrij vestje. Let er bij de aankoop van een vestje zeker op dat het materiaal geen vochtigheid of viezigheid absorbeert ter hoogte van de buik, zoniet krijgt uw diertje het alleen maar kouder.


bottom of page