top of page

Voeding

Ik geef u graag het nodige advies inzake voeding die aangepast is om uw dier optimaal te ondersteunen tijdens elke fase in zijn/haar leven en/of ziektetoestand. Er wordt voornamelijk gewerkt met de preventieve reeks van Royal Canin en Virbac omdat smakelijkheid, verteerbaarheid, samenstelling, herkomst en degelijk wetenschappelijk onderzoek de basis vormen van een goede voeding.

Er wordt steeds getracht om bepaalde aandoeningen en ziektes onder controle te krijgen met een speciaal daarvoor bestemd dieet. Dieet verkiest de voorkeur boven medicatie. Alsnog kan het nodig zijn om de combinatie van beide op te starten. De praktijk beschikt over een ruim gamma diergeneeskundige diëten.

Overgewicht kent veel negatieve gevolgen voor het lichaam van een dier. De hogere belasting van gewrichten, hart- en ademhalingsstelsel zorgt voor een daling van de levenskwaliteit. Obese dieren hebben vaker last van slechte vachtkwaliteit en lopen een hoger risico op diabetes en problemen gerelateerd met anesthesie. U wordt professioneel begeleid en ondersteund om uw dier (hond, kat, konijn) op zijn/haar ideale gewicht te krijgen.

bottom of page